ONVERBLOEMD
pageBloemen kleuren en hun betekenis

Bloemen kleuren en hun betekenis

bloemen kopen

 

U bent vast wel bekend met de betekenis van de kleur van een aantal bloemen. Gele bloemen staan voor vriendschap en witte bloemen zijn gebruikelijk voor een begrafenis. En zo heeft elke kleur een eigen betekenis. Wilt u uw kennis over bloemen uitbreiden dan bent u bij ons aan het juiste adres. We leggen u graag uit welke kleuren bloemen toepasselijk zijn voor een gelegenheid.

 

Rood

Een boeket met rode bloemen staat voor liefde, romantiek en verlangen. Wanneer we het over rode bloemen hebben is de kans groot dat u direct aan een rode roos denkt. Dit is immers de meest romantische bloem die er maar is. Vandaar dat deze prachtige bloemen een grote favoriet zijn rond Valentijnsdag. Een bos rode rozen worden vaak gebruikt om liefde en toewijding te uiten. Op Valentijnsdag volstaat een enkele rode roos meestal. Het is echter ook gebruikelijk om het aantal rozen te geven wat gelijk staat aan het aantal jaar dat het koppel samen is.

 

Groen

Na een lange winter zijn de groene sprietjes die uit de aarde tevoorschijn komen het eerste teken dat de lente eraan komt. Daarom worden groene bloemen van nature geassocieerd met vernieuwing en wedergeboorte. Het staat ook symbool voor een goede gezondheid en geluk. Het is dus zeker geen slecht idee om iemand een bos groene bloemen te geven wanneer die persoon wat geluk kan gebruiken. Bijvoorbeeld voor een belangrijke sollicitatie of gewoon wanneer jullie een spelletje dice spelen. Kies daarom voor groene bloemen als u iemand kracht en moed wilt toewensen.

 

Oranje

Wilt u iemand opfleuren en in het zonnetje zetten? Dan is er geen betere keuze dan een bos oranje bloemen. Met hun speelse karakter en zonnige uiterlijk fleuren oranje bloemen elke ruimte op. Zodoende worden oranje bloemen regelmatig gebruikt om iemand te feliciteren. Ook voor verjaardagen is oranje een veel gekozen optie. Deze kleur staat synoniem voor vrolijkheid, plezier, warmte, energie en vitaliteit.

 

Roze

Een boeket met roze bloemen is vaak favoriet, zeker voor vrouwen. Met hun zachte roze kleur bieden deze bloemen een uitstekende balans tussen liefde en vriendschap. In de bloemenwereld staan roze bloemen voor zachtheid, blijdschap en tederheid. Vandaar dat een boeket met roze bloemen een uitstekende keuze is wanneer u een moeder wilt feliciteren met een pasgeboren meisje.

 

Blauw

Wanneer u iemand een boeket met blauwe bloemen geeft laat u zien dat uw toegewijd bent. Dankzij hun kalmerende kleur zijn blauwe bloemen tevens een mooi gebaar als iemand in uw omgeving ziek is. Blauw staat immers symbool voor sereniteit en intimiteit zonder te overheersend te zijn. Verder worden blauwe bloemen uiteraard vaak geschonken bij de geboorte van een pasgeboren jongetje.

 

Geel

Met een bos gele bloemen zit u eigenlijk altijd goed. Geel heeft zachtere tinten dan oranje of rood en staat symbool voor begrip, vriendschap, respect en gezondheid. Vandaar dat zowel oranje als gele bloemen regelmatig worden gebruikt ter felicitatie. Verder zijn gele bloemen een uitermate geschikte optie wanneer u iemand wilt opbeuren. Bovendien is geel de meest populaire kleur rondom Pasen aangezien het wordt geassocieerd met de lente. In een religieuze context vertegenwoordigt deze kleur namelijk de vreugde en overwinning nadat Jezus was opgestaan uit de dood.

 

Paars

Er is geen kleur die rijkdom en elegantie beter vertegenwoordigt dan paars. Deze vorstelijke kleur heeft een luxueuze uitstraling en wordt door vrijwel iedereen gewaardeerd. Het staat symbool voor trots, succes en waardigheid. Een boeket paarse bloemen is ook een geschikte keuze bij rouw en condoleance. Een begrafenis of condoleance boeket van paarse bloemen weerspiegelt de ernst van de situatie. Het is een waardige keuze wanneer u uw respect wilt tonen.

Back to top

Welkom bij Bloembinderij Onverbloemd. U kan bij ons steeds terecht voor mooie boeketten, bloemstukken of planten.


Sara De Braeckenier